Пекарський камінь для хліба і піци, 327х665х20мм
Аромат свіжої випічки, смак справжньої італійської піци, хліб, покритий апетитною хрусткою скоринкою - врядли кого-небудь залишать байдужими. Всі ці кулінарні шедеври можна приготувати в домашніх умовах. Питання тільки як? А що, якщо в процесі приготування використовувати старовинний спосіб - камінь для випічки, як це робили наші предки? Втім, в наші дні багато професійних кулінари і пекарі пользуються саме цим способом, як найбільш ефективним, правильним і екологічно чистим.
Часто буває, коли з-за нерівномірного прогрівання духовки, випічка на деку з одного боку пригорає, а з іншого, навпаки, залишається сирою. І справа зовсім не в якості духовки або рецептурою тесту. Тут важливо правильно підібрати КАМІНЬ ДЛЯ ВИПІЧКИ!
Камінь представляє собою плиту з природного кварциту «Джайпур», що видобувається в Індії. Це екологічно чиста порода осадового походження.
Витримує температуру до 500С. Секрет рівномірного випікання полягає в пористій структурі цього каменю, завдяки якій відбувається поглинання вологості тесту і рівномірне її звільнення. При цьому мільйони мікроскопічних пір каменю здатні довгий час утримувати необхідну температуру в духовці, не підвищуючи її. У сукупності цих процесів, на що випікаються легко утворюється хрустка скоринка. При цьому камінь не розшаровується і не тріскається і служить нескінченно довго.
Камінь для піци і випічки хліба можна успішно використовувати для газових варильних панелей, електродуховок або грилі, а також дров'яних печей.