Пекарський камінь для хліба і піци
Аромат свіжої випічки, смак справжньої італійської піци, хліб, покритий апетитною хрусткою скоринкою - наврядчи залишать байдужими! Всі ці кулінарні шедеври можна приготувати в домашніх умовах. Питання тільки як? А що, якщо в процесі приготування використовувати старовинний спосіб - камінь для випічки, як це робили ще в Стародавній Індії, використовуючи природні кварцити "Джайпур" і "Агра" для випічки хліба і млинців. Втім, в наші дні багато професійних кулінаров та пекарей користуються саме цим способом, як найбільш ефективним, правильним і екологічно чистим. Відома ситуація, коли через нерівномірне прогрівання духовки, випічка з одного боку пригорає, а з іншого, навпаки, залишається сирою. І справа зовсім не в якості духовки або рецептурі тіста. Тут важливо правильно підібрати КАМІНЬ ДЛЯ ВИПІКАННЯ!
Камінь представляє собою плиту з природнього кварциту світло-бежевого, рожево-бежевого або бордового кольору, який має необхідну міцність і витримує високі температури. При цьому камінь не розшаровується і не тріскається і служить достатньо довго.
Секрет рівномірного випікання полягає в мелкопористій структурі цього каменю, завдяки якій відбувається поглинання вологі тіста і рівномірне її звільнення. При цьому мільйони мікроскопічних пір каменю здатні довгий час утримувати необхідну температуру в духовці, навіть коли ви відкриваєте дверцята, щоб зробити дії з тестом. Завдяки цьому процесу утворюється та найнеобхідніша хрустка скоринка на хлібі.
Крім того, використання даного "девайса" безпечно і екологічно, так як в його складі немає штучних домішок і хімічних сполучних і це повністю природний натуральний матеріал!
Відео про камінь: