Ви можете залишити нам свій телефон, пошту або будь-який інший зручний вам контакт і ми з вами зв'яжемося найближчим часом.
Передзвоніть мені
+38 (044) 259-94-59, +38 (050) 763-17-74
+38 (067) 466-81-51, +38 (093) 243-10-94
svoydom1@gmail.com
Зворотний дзвінок

Пекарський камінь

Аромат свіжої випічки, смак справжньої італійської піци, хліб, покритий апетитною хрусткою скоринкою – врядли когось залишать байдужими. Всі ці кулінарні шедеври можна приготувати в домашніх умовах. Питання тільки як? А що, якщо в процесі приготування використовувати старовинний спосіб – камінь для випічки, як це робили предки. Втім, і в наші дні багато профессіональниекулінари і хлібопекарі пользуються саме цим способом, як найбільш ефективним, правильним і екологічно чистим.

Кому хоча б раз доводилося чаклувати над здобними пирогами? Відома ситуація, коли через нерівномірне прогрівання духовки, випічка на деку з одного боку пригорає, а з іншого, навпаки, залишається сирою. І справа зовсім не в якості духовки або рецептурою тесту. Тут важливо правильно підібрати камінь для випічки!

Камінь представляє собою плиту з природного кварциту «АГРА» або «Джайпур», що видобувається в Індії. І ось вже більше 5000 років цей камінь, володіючи міцністю і унікальними властивостями, використовується в багатьох сферах життєдіяльності людини, особливо в будівництві та архітектурі. Завдяки цьому каменеві, багато архітектурні шедеври Стародавньої Індії збереглися до наших днів.


Секрет рівномірного випікання полягає в пористій структурі цього каменю, завдяки якій відбувається поглинання вологості тесту і рівномірне її звільнення. При цьому мільйони мікроскопічних пір каменю здатні довгий час утримувати необхідну температуру в духовці, не підвищуючи її. У сукупності цих процесів, на що випікаються легко утворюється хрустка скоринка. При цьому камінь не розшаровується, не тріскається і служить нескінченно довго. Немає ніякої різниці, чи користуєтеся ви електродуховкою, газовою духовкою, піччю або грилем, у всіх випадках камінь ідеально підійде для приготування. Камінь не потрібно попередньо змащувати будь-яким жиром. Допускається використання пекарської папери (пергаменту). Якщо ви бажаєте запекти на камені м’ясо або рибу, використовуйте аллюмінієвую фольгу, для додання блюдам соковитості і неповторного аромату.

    bakerstone1w
    750 грн.
    Стандартний розмір каменю становить: 32х37 см.
    Товщина становить приблизно 2 см.
    Вага близько 5 кг.
    Вартість виробу 700 гривень.
    Колір і наявність ви можете переглянути за посиланням в магазині
    Також можливе виготовлення за індивідуальними розмірами.

    У разі збільшення розмірів каменю, більше стандартних, збільшується вартість каменю, яка окремо обмовляється з менеджером компанії.

    При розрахунку розмірів каменю, необхідно враховувати відстань (зазор) між стінками духовки (або каркаса в який він укладається) і каменем, який повинен становити не менше 2 см, для рівномірного нагріву і циркуляції гарячого повітря, щоб уникнути розтріскування каменю!