Вы можете оставить нам свой телефон, почту или любой другой удобный вам контакт и мы с вами свяжемся в ближайшее время.
Перезвоните мне
+38 (044) 259-94-59, +38 (050) 763-17-74
+38 (067) 466-81-51, +38 (093) 243-10-94
svoydom1@gmail.com
Обратный звонок

Пекарский камень

Аромат свіжої випічки, смак справжньої італійської піци, хліб, покритий апетитною хрусткою скоринкою – врядли когось залишать байдужими. Всі ці кулінарні шедеври можна приготувати в домашніх умовах. Питання тільки як? А що, якщо в процесі приготування використовувати старовинний спосіб – камінь для випічки, як це робили предки. Втім, і в наші дні багато профессіональниекулінари і хлібопекарі пользуються саме цим способом, як найбільш ефективним, правильним і екологічно чистим.

Кому хоча б раз доводилося чаклувати над здобними пирогами? Відома ситуація, коли через нерівномірне прогрівання духовки, випічка на деку з одного боку пригорає, а з іншого, навпаки, залишається сирою. І справа зовсім не в якості духовки або рецептурою тесту. Тут важливо правильно підібрати камінь для випічки!

Камінь представляє собою плиту з природного кварциту «АГРА» або «Джайпур», що видобувається в Індії. І ось вже більше 5000 років цей камінь, володіючи міцністю і унікальними властивостями, використовується в багатьох сферах життєдіяльності людини, особливо в будівництві та архітектурі. Завдяки цьому каменеві, багато архітектурні шедеври Стародавньої Індії збереглися до наших днів.


Секрет рівномірного випікання полягає в пористій структурі цього каменю, завдяки якій відбувається поглинання вологості тесту і рівномірне її звільнення. При цьому мільйони мікроскопічних пір каменю здатні довгий час утримувати необхідну температуру в духовці, не підвищуючи її. У сукупності цих процесів, на що випікаються легко утворюється хрустка скоринка. При цьому камінь не розшаровується, не тріскається і служить нескінченно довго. Немає ніякої різниці, чи користуєтеся ви електродуховкою, газовою духовкою, піччю або грилем, у всіх випадках камінь ідеально підійде для приготування. Камінь не потрібно попередньо змащувати будь-яким жиром. Допускається використання пекарської папери (пергаменту). Якщо ви бажаєте запекти на камені м’ясо або рибу, використовуйте аллюмінієвую фольгу, для додання блюдам соковитості і неповторного аромату.